بررسی سمند سورن پلاس XU7P رقیب سرسخت شاهین | معرفی کامل و مشخصات فنی

شرکت ایران خودرو در سال ۹۸ دومین فیس‌لیفت سورن را با نام سورن سال معرفی کرد، اما حدود یک سال بعد یعنی زمان عرضه، نام این خودرو را به سورن پلاس تغییر داد. سمند سورن پلاس از برخی جهات ظاهری تغییرات جزئی نسبت به سورن ELX داشت و در حال حاضر به‌عنوان خودروی جایگزین پژو پارس در خط تولید ایران خودرو حضور دارد.

شرکت ایران خودرو در زمستان سال ۱۴۰۲ از نمونه جدید این خودرو تحت عنوان سمند سورن پلاس XU7P رونمایی کرد. این نسخه از سورن پلاس به جای موتور EF7 با پیشرانه ۸ سوپاپ XU7P روانه بازار شده و از لحاظ تجهیزات نیز فاقد کروز کنترل است.

مشخصات فنی سورن پلاس xu7p

در این نمونه از سمند سورن پلاس شاهد حضور موتور XU7P هستیم که پیش از این با پژو پارس به بازار ایران وارد شده بود. این موتور نسخه اصلاح‌شده پیشرانه قدیمی ایکس یو ۷ پژو ۱۸۰۰ سی‌سی است که حالا با مقداری به‌روزرسانی روی سورن پلاس XU7P حضور دارد.

حداکثر قدرت حاصل از موتور XU7 پلاس برابر ۹۸ اسب بخار و بیشینه گشتاور آن معادل ۱۴۶ نیوتن.متر است. این میزان نیرو از طریق یک گیربکس دستی ۵ سرعته به چرخ‌های جلو می‌رسد که منجر به ثبت رکورد شتاب صفر تا صد معادل ۱۳ ثانیه برای سورن پلاس با موتور XU7 پلاس می‌شود.

در نتیجه، از لحاظ شتاب و چابکی انتظار بالایی از این خودرو وجود ندارد، اما خوشبختانه مصرف سوخت آن نسبت به مدل‌های قدیمی این پیشرانه ۱۷۶۱ سی‌سی کاهش پیدا کرده و به محدوده ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر طی سیکل ترکیبی رسیده است. باک سوخت این خودرو ۶۳ لیتر گنجایش دارد و وزن کامل ماشین نیز به ۱۲۷۲ کیلوگرم می‌رسد.

سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون در جلو و یکپارچه محور پیچشی برای قسمت عقب همچون گذشته انجام وظیفه می‌کند که سواری نه‌چندان خشک به همراه هندلینگ قابل قبول را برای ماشین خانوادگی ایرانی به دنبال می‌آورد.

مشخصات کلی سورن پلاس xu7p

نوع موتور خودرو خطی بنزینی
حجم موتور ۱.۸ لیتر
سیلندر / سوپاپ ۴ / ۸
تنفس موتور طبیعی
قدرت ۹۸ اسب بخار
گشتاور ۱۴۶ نیوتن.متر
گیربکس  ۵ دنده دستی
محور محرک دیفرانسیل جلو
شتاب ۱۳ ثانیه
سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ۷.۶ لیتر در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگی یورو ۵
فرمان هیدرولیک
بدنه سدان جمع و جور
نوع رینگ فولادی

ابعاد و ظرفیت ‌ها

طول ۴۵۳۴ میلیمتر
عرض ۱۷۳۵ میلیمتر
ارتفاع ۱۴۶۰ میلیمتر
فاصله محورها ۲۶۷۱ میلیمتر
وزن خالص ۱۲۷۲ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۵ نفر
ظرفیت صندوق عقب ۵۰۰ لیتر
حجم مخزن سوخت ۶۳ لیتر
قطر رینگ ۱۵ اینچ

طراحی ظاهری سورن پلاس xu7 پلاس

از لحاظ طراحی ظاهری، سورن پلاس XU7P تفاوت خاصی با نسخه‌های قبلی این خودرو ندارد و همچون گذشته به جز در بخش‌هایی مثل گرافیک چراغ‌ها، طرح رینگ‌ها، اضافه شدن بال روی صندوق عقب، تغییر آینه‌های جانبی و موارد جزئی از این دست، تغییر چندانی نسبت به سورن معمولی نشان نمی‌دهد.

طراحی سورن پلاس XU7P

بنابراین با توجه به اینکه ریشه طراحی این خودرو به دهه ۸۰ برمی‌گردد و در اصل با نمونه فیس‌لیفت‌شده سمند روبرو هستیم، انتظار طراحی هیجان‌انگیز و آنچنانی مطابق با معیارهای روز از این خودرو نداریم. این سبک طراحی حتی به‌عنوان یک خودروی خانوادگی خسته‌کننده و تا حدودی ناامیدکننده به نظر می‌رسد.

اما به هر حال در کشور ما خودروهای اقتصادی نهایتا با یک چنین شمایلی به دست مشتری می‌رسند که دلیل اصلی آن نبود رقابت با خودروهای هم‌رده خارجی است و همچنان شاهد به‌روزرسانی جزئی بدنه‌های قدیمی با استایل از مد افتاده هستیم که سورن پلاس نیز در همین دسته جا می‌گیرد. با این وجود، در بازار فعلی می‌توان گفت سورن پلاس XU7P نسبت به سایر محصولات داخلی هم‌رده ظاهر قابل قبولی دارد و می‌تواند به‌عنوان یک خودروی خانوادگی با طراحی ظاهری مناسب تحت شرایط فعلی مورد استفاده مشتریان قرار گیرد.

قیمت سمند سورن پلاس XU7P در بازار

قیمت سورن پلاس XU7P ارزان‌تر از این خودرو با موتور EF7 است، چرا که هم موتور ضعیف‌تر و هم سطح امکانات پایین‌تری دارد. این خودرو یکی از ماشین‌هایی است که در طرح فروش ایران خودرو عرضه می‌شود.

نمای عقب سورن پلاس XU7P

از آنجایی که به‌زودی تولید پژو پارس متوقف می‌شود، سورن پلاس با موتور XU7P به عنوان جایگزین این خودرو معرفی شده است. شاهین اصلی‌ترین رقیب سورن است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا